search

Waldkraft - Algamész kutyáknak és macskáknak

6 990,- Ft

Algamész: kalciumforrás a tengerből

Még akkor is, ha a BARF (biológiailag megfelelő nyers takarmányozás) meghatározása csak a friss húsra vonatkozik, a jó minőségű BARF adalékok elkerülhetetlenül az egészséges étrend részét képezik. . Az algamész a kalciumot kalcium-karbonát formájában látja el, amely a tojáshéjliszthez hasonlóan nagyon könnyen felszívódik, de magnéziumban és nyomelemekben is gazdag. A tisztán természetes termék természetesen fedezi a kutyák és macskák kalciumigényét, és egyúttal kiegyensúlyozza a foszfor feleslegét a hús etetése révén, amely egyébként veseproblémákhoz vezethet. Különösen alkalmas BARF etetéshez  csontok hozzáadása nélkül.

Mennyiség
Készleten

00001830

Adatlap

Gyártási hely
Németország

Algamész:

-  tisztán természetes termék

-  természetes kalciumforrás kutyáknak és macskáknak

-  tökéletes csontmentes étrendhez

-  adalékanyagok nélkül

-  allergiás, vesebeteg és idősebb állatok számára is alkalmas

Mi az az algamész? 

Az algameszet a marginális, átlátszó tengeri területeken előforduló vörös algák mineralizált, ülepedett lerakódásaiból nyerik.

A Lithothamnium calcareum - botanikai neve - intenzív vörös színű kőalgák, amelyek szárazon fehérekké válnak. Finom porrá őrölt vörös algák kiváló minőségű kalcium-kiegészítőként szolgálnak kutyák és macskák számára, de mindenekelőtt értékes kalciumforrásként. 32% kalciummal az algamész csaknem annyi létfontosságú ásványi anyagot tartalmaz, mint a tojáshéjaliszt (37%), de viszonylag nagy mennyiségű magnéziumot (7-10%) és nyomelemeket, például szilícium-dioxidot, jódot, szelént, cinket és rezet is tartalmaz. Mivel az algamészben alig van foszfor (kevesebb mint 01,1%), a BARF adalék tökéletes párja a húsnak, ami viszont sok foszfort biztosít.

Fontos tudnivalók: 

- Ha kedvence struvitkövekre( húgykő egyik fajtája) hajlamos, kerülje az algamész használatát egyedüli kalciumforrásként. Sok magnéziumot is tartalmaz, amely elősegíti a kristályok képződését a kutyák és macskák vizeletében. 

Óvakodjon a gyógyszeres kezeléssel járó hipertireózistól vagy hipotireózistól: az algamész kis mennyiségű jódot is tartalmaz.

A tojáshéjas étkezés megfelelő alternatívája

Analitikai alkotóelemek és tartalom: 

kalcium 32,9%, sósavban oldhatatlan hamu 8,5%

1 g tiszta algamész kb. 300mg kalciumot tartalmaz

1 mérőkanál kb. 1,5 g-nak felel meg

A napi kalciumigény kutyáknál és macskáknál kb. 50-90 mg Ca / testtömeg-kg. A vemhes és szoptató állatok, valamint a növekvő kölykök és cicák legfeljebb 180 mg Ca / testtömeg-kilogrammot igényelnek

Etetési  javaslat :

- 500 g zsírmentes marhahúshoz 1 teáskanál

- 500 g marhafejhez 1/2 teáskanál

- 500 g marhaszívhez 1 teáskanál

- 500 g marhapacalhoz 1/2 teáskanál

- 500 g lóhúshoz 1/2 teáskanál


chat Hozzászólások (0)
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.